Перший адреналінівець заявлений в Прем’єр-лізі

  Те, що це колись відбудеться, було безсумнівним, але ніхто не думав що так швидко!

  Влітку 2015 року спортивні видання України сколихнула сенсаційна новина: луцька «Волинь» заявила 15-річного футболіста! Ним став форвард «Волині-2000», колишній гравець «Адреналіну» Владислав Дмитренко.

  Займатись футболом Влад починав в ДЮФШ «Волині» звідки…  був виключений разом із ще шістьма ровесниками. Спробував хлопець щастя в Львівському УФК «Карпати», але там теж не розгледіли талант юного футболіста. Після цього Владислав звернувся в Футбольний клуб «Адреналін». В нашому клубі тоді ще не було команди 2000 року народження та й планів по її створенню теж. Проте, керівництво клубу не відмахнулось від прохань юних футболістів та їхніх батьків, і створило групу «Адреналін»-2000, працювати з якою довірили молодому тренеру Сергію Драницькому.

  Здібності Владислава тренер оцінив відразу. Навіть не зважаючи на те, що на той час футболіст перебував у «розібраній» формі і гра його що називається «не вражала». Сергій Миколайович проводив з Владом і індивідуальні заняття, працював над технікою, давав знання з тактики гри, пробував гравця на різних позиціях. «Місце Дмитренка – на вістрі атаки або «під нападаючими» – там він приносить найбільше користі, в нападі його місце», – так Сергій Драницький характеризує свого вихованця.

  Скоро Влад став визнаним лідером і кращим гравцем команди. Своєю грою він настільки виділявся, що одного разу зумів стати кращим гравцем турніру, на якому його команда посіла… останнє місце. В «Адреналіні» Владислав досяг дуже значного прогресу, і стало зрозумілим, що для подальшого розвитку гравцеві потрібно грати в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України (ДЮФЛУ), а оскільки, згідно положення ДЮФЛУ, «Адреналін» не міг брати участі в цих змаганнях, футболіст мусив змінити клуб. Саме в цей час змінився тренерський склад у «Волині-2000» (тоді ця команда була одним з аутсайдерів ДЮФЛУ і потребувала кардинальних змін). Новий тренер, Андрій Петров, звернувся в «Адреналін», щоб залучити талановитих гравців для своєї команди, особливо потребував він забивного форварда. Одним з тих, кого йому порекомендували, був Владислав Дмитренко. «Волинь-2000» пішла вгору, а Влад став у ній кращим бомбардиром. Цього року «Волинь-2000» зайняла 3-є місце в групі, поступившись лише київському «Динамо» (які, до слова, стали чемпіонами у своїй віковій категорії) та донецькому «Шахтарю», а Дмитренко став одним з кращих бомбардирів ДЮФЛУ, забивши 16 голів в 19 матчах! 

  На футбольному шляху Влад постійно мав підтримку родини: тато і сестра завжди пишались його футбольними здібностями, навіть коли у хлопця не все на полі складалось добре, а маму – найпристраснішу в родині вболівальницю – часто можна зустріти на матчах за участю сина.

  Розповідають, що коли гру Владислава побачив Віталій Кварцяний – тут же розпорядився укласти з юним талантом спортивний договір з усіма належними зобов’язаннями та оплатою. А через рік – включив його в заявку основної команди «Волинь» на сезон 2015/2016 років! Для 15-річного футболіста це величезна честь та відповідальність. Свого часу Віталій Кварцяний заявив за «Волинь» 15-річного Анатолія Тимощука – і він став одним з кращих футболістів України! Луцькі вболівальники бажають Владиславу  повторити, а якщо вдасться і перевершити, досягнення знаменитого земляка!

Start a Conversation

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *