Націлюємося знову представляти Луцьк на Україну, – Андрій Харченко

Минулого  сезону(2018\2019) луцький футбольний клуб «Адреналін» став єдиним представником Волині в Першій лізі ДЮФЛ України у вікових категоріях U-15, U-17 та U-19. Команди виступили по-різному, й на це є об’єктивно-суб’єктивні причини. Однак чи вважає такий результат закономірним президент ДЮФК «Адреналін» Андрій Харченко?

  – Перед сезоном, пригадую, ви озвучували доволі амбітні цілі для всіх трьох команд, однак не всім вдалося їх досягти? Чому не зайшло в U-15?

  – Загальний підсумок п’ятнадцятирічних – не надто веселий. Проте мушу робити поправку на доволі об’єктивний чинник – наші діти були на рік молодші практично за всіх суперників, а в такому віці це вкрай відчутна різниця насамперед у фізіології. Тому цей результат одночасно вважаю надзвичайно хорошою перспективою, бо у всіх хлопчаків очі горять, вони викладаються на тренуваннях максимально. Та й будьмо відверті – їм багато не таланило.

Коли в міжсезоння прийшов новий тренер Дмитро Трефіловський, то малюнок гри змінився кардинально. Я дуже  сподіваюся, що наш молодий наставник  наступного сезону  буде боротися за вихід із групи. Тому, резюмуючи по цій віковій категорії, результатом я не задоволений, проте роботою Трефіловського і його команди – так, задоволений.

  – Як оцінюєте підсумкове третє місце сімнадцятирічних?

  – Загалом я мушу бути задоволений, адже колектив справді посів високе третє місце. Кінцівку провели фантастично, обігравши лідерів із Костополя на їхньому ж полі. Хлопці вбивалися за результат, тому претензій очевидних у мене до них нема. Будемо тепер думати, хто з цього складу може підсилити наступного сезону U-19, бо з усіма наставниками буде трохи інша розмова і мету донесу чіткіше. Бо якщо цього сезону  у всіх командах були награвання-загравання, то далі – тільки гра на результативний вихід із підгрупи до фінальної частини змагань. Тим паче, я бачу рівень «Адреналіна» – ми конкурентні, треба лишень десь додати дещицю. Особливо сподіваюся в цьому сенсі на 15- та 17-річних.

 – Команда U-19 грала дуже полярно, чому?

  – По 19-річному колективу  питання трішки тонке. Зізнаймося, це вже не діти, але ще й не до кінця сформовані дорослі футболісти. Десь уже вони хочуть заробляти гроші, проте чому я дивуюся – тут треба дивитися на футбол в Україні у цілому. А наш клуб «Адреналін» і ДЮФЛУ – це престиж та здобування собі індивідуального рейтингу. На жаль, далеко не всі це розуміють. Тож наступного сезону будемо з тренером ретельніше переглядати склад.

 

  – Який режим роботи в  всеукраїнської першості?

  – Участь у сезоні 2019/20 – це вже реальність, адже наші команди наразі є в групах, та й календарі ігор відомі. А от щодо задач на наступний рік – то це вихід у Вищу лігу ДЮФЛУ. Як показав минулий сезон, ФК “Адреналін” має для цього всі шанси у Західному регіоні. Тому вже з першого вересня відомий в Україні тренер-селекціонер Віктор Мунтян приступить до відбору та тренування майбутніх гравців команди U-14, U-15. Також можу сказати, що учасниками команд будуть виключно гравці нашого клубу. Ми маємо надати можливість реалізувати себе нашим вихованцям!

 

журналіст: Собуцький Андрій

Start a Conversation

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *