Діма Бабенко – лідер “Шахтаря”-2001

Досягнення:  Чемпіон ДЮФЛ України (U14)  2015 року

  Діма Бабенко був серед перших вихованців нашого клубу, він був кращим бомбардиром команди 2001 року народження, з якої, власне і почалась історія ДЮФК “Адреналін”.

  Технічний, грамотний форвард, завжди готовий відгукнутись на гостру передачу партнера, осередок атаки команди – таким був Діма в “Адреналіні”. Хлопець міг зіграти на вістрі, міг атакувати з глибини поля; якщо важко було пробитись по центру – зміщувався на фланг, пробував атакувати то справа, то зліва. Та найбільше захоплення викликала його гра “на другому поверсі”! На той час Діма був не високим, міцно збитим хлопчиком – здавалось, боротьба за верхові м’ячі не могла бути його сильною стороною. Але які голи Бос (прізвисько Діми Бабенка в “Адреналіні”) забивав головою! – Високий стрибок, секундне зависання в повітрі, і акцентований удар головою, яким запускав м’яча чітко під перекладину! Захисників, які не знали Діму Бабенка, такі голи кидали в шок; адже бували випадки, коли він перестрибував суперників, вищих від нього на цілу голову!

  У 2013 році Діма вирішив випрбувати свої сили та спробував вступити в суперпрестижну дитячо-юнацьку футбольну академію донецького “Шахтаря” – і успішно пройшов відбір. В новій команді екс-адреналінівцю довелось грати на незвичних позиціях: то тренери “Шахтаря” ставили його в середню лінію, а то й взагалі відводили в захист. Та все ж набуте в “Адреналіні” гольове чуття та жага атаки у хлопця нікуди не поділась – він і в новій команді був серед кращих бомбардирів.

  Наступний сезон, 2014/2015, приніс “Шахтарю”-2001 немало подій. Команда мусила змінити місце базування – з окупованого Донецька переїхали в Щасливе Київської області. А ще був дебют в ДЮФЛ України, де “Шахтар” протягом всього сезону боровся за лідерство з принциповим суперником – київським “Динамо”. Кульмінацією сезону стала фінальна зустріч цих команд в Щасливому. Завдяки голу Дмитра Бабенка, його команді вдалось врятуватись від поразки в основний час. А в серії післяматчевих пенальті Дімі довірили пробивати останній вирішальний удар (на фото). Просто уявіть собі неймовірну психологічну напругу моменту: коли вся команд стоїть на колінах сподіваючись лише на тебе, коли від одного твого удару залежить результат кількарічних тренувань до сьомого поту, коли саме ти маєш визначити долю чемпіонства! Дмитро не схибив, принісши своїй команді першу перемогу в ДЮФЛ.

  Той рік приніс Дімі Бабенку і виклик в збірну України 2001 року народження, яку формував знаменитий Олег Кузнєцов – зірка українського футболу 80-х років.

  На жаль, наступного сезону Діму стали перслідувати травми, але він хлопець міцний – мусить витримати. Тому сподіваємось ще не раз почути про Діму Бабенка і побачити його гру на кращих стадіонах планети!

Start a Conversation

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *